Biehl. parfumkunstwerke

Tyske Thorsten Biehl, søn af berømte parfumeur Henning Biehl, er skaberen af Biehl. parfumkunstwerke. Biehl tænkte uden for boksen da han kom på Biehl. parfumkunstwerke. Normalt skal en parfumeur tænke på trends og ingrediensers priser, men Biehl har lavet et frirum for kunstnerne så de ikke skulle bekymre sig om andet end at skabe. Personligt er jeg ikke til designer dufte og derfor er jeg vild med Biehl. Der er sparet på alt, undtagen selve duften. Selvom jeg er en sucker for smukke emballager og flakoner, så kan jeg godt se pointen i at det til tider kan komme til at stjæle fokus fra den egentlige stjerne – duften.

Navnene er heller ikke eksotiske eller spændende, de er skam bare opkaldt efter parfumeurene. Det synes jeg er en fantastisk ide, for i min verden er parfumeur et lidt utaknemmeligt job. Ved du for eksempel hvem der står bag din favorit duft? Det gjorde jeg i hvert fald ikke, før jeg startede i Complete Me.

Det er lige præcis derfor Biehl. parfumekunstwerke er så skønt et koncept. Der er fokus på det der betyder noget.

Patricia Choux har lavet:

PC01 er en frisk og frugtig duft, som giver følelsen af sommer. Nok fordi den er inspireret af hendes ferier til Tahiti, hvilket hun forbinder med duften af mango og Tiare. Man kommer helt i godt humør af at dufte til den. Den er sød, men også overraskende let.

PC02 skabte hun fordi hun manglede en parfume til kvinder med patchouli (det bliver mest brugt i herre dufte). Den er gjort sødere ved hjælp af honning og turkish delight, så det er en af de dufte man ville ønske man kunne spise. Dog er den stadig lidt let og legende. Det kan jeg godt lide, for alt for søde dufte kan hurtigt blive for meget.

Geza Schoen har lavet:

GS01 er duften af Gezas minder fra hans tid i Asien. Det kan man sagtens fornemme når man prøver parfumen. Den giver en følelse af klarhed og ro, lidt ligesom meditation. På ingredienslisten finder du blandt andet lime, hvid fersken og varme træ noter.

GS02 havde arbejdstitlen Lonesome Cowboy og det kan jeg sagtens forstå, for man ser nærmest Marlboro manden for sig. Det er nok heller ikke så underligt når man tænker på at den er sammensat af læder, tobaksblade og absinthe. Hvis du vil udstråle magt og vil tages seriøst (måske en jobsamtale), så er dette helt sikkert duftén.

Mark Buxton har lavet:

MB01 beskrives som naturlig og uskyldig, men stadig sexet. En blanding af gardenia, amber og solbær gør den både frisk og forførende. Dette er indtil videre min favorit, men er ikke helt sikker på den passer til mig (er det uskylden eller sexappealen der ikke fungerer for mig? :D)

MB02 blev skabt fordi Mark på restaurant duftede en kvinde der var iført Chanel No 19 og ønskede at lave en mandlig udgave af den. Det er en meget sofistikeret duft, men den er også meget frisk. Kombinationen af viol, nellike og sandeltræ er lige i skabet. Virkelig en lækker duft (også til kvinder).

MB03 beskriver han som den ideelle gå-i-byen duft. Den er mørk, varm og krydret. Romersk kamille, røgelse og cashmeretræ giver den en masse dybde og gør den super sexet.

Tip: Du kan møde Thorsten Biehl og Geza Schoen i eftermiddag i Illum mellem 15-17

 

 

 

 

 

 1. CLEAN Cashmere: Sweaterhygge på flaske - EvaK.dk

  […] Fun fact: Patricia Choux – “næsen” bag Cashmere – er også skaberen af én af mine yndlingsdufte, PC01 fra biehl.parfumkunstwerke. […]

  Svar
 2. Mark Buxton Perfumes: Minder på flaske - EvaK.dk

  […] lærte ham først at kende da han gik sammen med parfumeeksperten Thorsten Biehl og bidragede til biehl.parfumkunstwerke med de tre dufte MB01, MB02 og MB03. Nu er hans egen kollektion af dufte kommet til Danmark. […]

  Svar
 3. Parfumerne du skal dufte til dette forår - EvaK.dk

  […] Biehl.parfumkunstwerke PC01 PC01 har været en sommerfavorit i snart fem år. Patricia Choux (næsen bag duften) har formået at fange essensen af sommer og putte det på flaske. Duften er sød og og blomstret, uden at blive kvalm — og så holder den hele dagen. Du kan læse mere om parfumen i indlægget her. […]

  Svar