Mødet med Geza og Thorsten

I går mødte jeg Geza Schoen og Thorsten Biehl for første gang. De skulle have en behandling i Complete Me af Daniela og jeg. Begge er nede på jorden, søde og virkelig sjove – så det blev et par underholdende timer i deres selskab.

                                                         Thorsten Biehl foran den Danish Beauty Award Biehl. parumkunstwerke vandt i foråret

Her til formiddag mødtes vi igen til et intimt pressemøde (vi var kun 3, plus Complete Me pigerne). Det var faktisk meget rart at være så få, for det mindede meget mere om hyggesnak end et decideret pressemøde. Netop fordi det ikke bare var en “spørgsmål/svar” ting, så har jeg valgt bare at tage essensen af det han (og Thorsten) fortalte og ikke skrive det som et interview.

Her er så hvad jeg fik ud af mødet med min superstjerne parfumeur:

Mainstream dufte er lavet på billige råmaterialer, er umoderne og konceptløse. De koster kun omkring 2 Euro at lave og tænk så over hvad du giver for den. Når de forskellige mærker skal have en ny duft tager de til et parfumehus og vælger en ud fra “biblioteket”. Der bliver ofte brugt mange af de samme ingredienser. Fordi de er meget fokuserede på indtjening, tør de ikke satse. Folk får kun det de kender og føler sig trygge ved. Det vil sige at der er en del af dem som ligner hinanden utroligt meget og det er da virkelig kedeligt.

Så er der også alle celebrity duftene som er så populære – dem er han heller ikke vild med. De forskellige kendisser har efterhånden lavet en del dufte hver især og her mener Geza så at de hellere burde have lavet én signatur duft og lagt al energi i denne, da det vil øge kvaliteten markant.

I dag har jeg hørt om hvordan en parfumeur arbejder og jeg blev meget overrasket. Inde i mit hovede havde jeg et billede af nogle kunstneriske typer som levede et liv derefter, men det er langtfra tilfældet. I virkeligheden minder det lidt om X-Factor. En masse “næser” får besked på at komme på en ide til en duft, men de har kun et par uger. Så bliver de pillet fra én efter én og til sidst er der den de vil bruge. Det er godt nok meget spildt arbejde. I forvejen må det være svært at lave en (god!) duft og så får man endda en snæver tidsramme og et lille budget. Nu forstår jeg endnu bedre hvorfor Biehl. parfumkunstwerke er så fantastisk et koncept.

Geza beskriver sin egen stil som ‘fresh, spicy, woody, animalistic and balsamic’. Ved dog ikke lige om jeg har bemærket de to sidste, men har helt sikkert fået fornemmelsen af de første tre. Han rejser meget for at få inspiration til sine dufte, men kan også godt blive inspireret af en anden duft som han så fortolker. Han arbejder til tider sammen med en norsk/islandsk kunstner, hvor han oversætter hendes kunst til dufte.

Fun fact: Geza har lavet en gin/tonic parfume for Bombay Sapphire og har ikke købt en parfume siden 1988, hvor han anskaffede sid Cool Water :)

 

  1. Casper

    Nice :)

    Svar
  2. Kamilla

    Sejt interview :D Du er sej Håney!

    Svar