Hvad jeg bruger (og IKKE bruger) kokosolie til

Er kokosolie det nye sort inden for skønhed (og sundhed)? Jeg ser lister overalt på nettet med 100+ ting man kan bruge olien til. Det er nu ingen nyhed for mig at kokosolien er alsidig da jeg har brugt den siden jeg var barn (det kommer fra min kenyanske mor), men synes det har taget overhånd nu. Ja der er masser af ting du kan bruge den til, men det betyder ikke at den altid er det bedste valg. Nedenfor kan du læse hvad jeg gerne skifter ud med kokosolien og derefter hvad jeg aldrig vil bruge den til.

Ting jeg bruger kokosolie til:

 • Bodylotion (særligt til spædbørn)
 • Hårkur (selvom det er en lidt fedtet fornøjelse)
 • Hjemmelavede bodyscrubs
 • Madlavning
 • Hjemmelavede lip scrubs
 • Neglebåndscreme (når jeg er løbet tør)
 • Makeupfjerner (altid efterfulgt af et “rigtigt” renseprodukt)
 • Barbercreme (meget billigere end barberskum og mindst ligeså godt)
 • Rense makeuppensler

Ting jeg ikke vil erstatte med kokosolie:

 • Tandpasta
 • Ansigtscreme
 • Creme mod forkølelsessår
 • Solfaktor (det er kun omkring faktor 4-7)
 • Deodorant
 • Lanolin på ammende bryster

Desuden er der også forskel på renheden og kvaliteten af de forskellige kokosolier, så det er ikke altid bedst med den billigste. Jeg bruger selv den økologiske ekstra jomfru kokosolie fra Urtekram og hvis det skal være uden kokossmagen/-duften i kosmetik køber jeg det hos Urtegaarden.

Bruger i kokosolie til hud-, hår- og kropspleje?

 1. Skalotteløg

  Bruger det indtil videre kun i madlavningen, men skal da prøve nogle af de ting, du skriver :)
  Bruger den også til at rense munden. Ikke i stedet for tandpasta, men inden jeg børster. Tager en teske i munden og squisher det rundt i munden, hiver det ind mellem tænderne. Det virker! Det tager så mange bakterier med ud :)

  Svar
  • EvaK

   Det var faktisk en meget god ide at bruge det inden tandbørstningen :)

   Svar