Kérastase Chronologiste: Luksuspleje fra hovedbund til hårspids

Jeg synes altid det er lidt svært at tage et nyt koncept til mig, for i skønhedsbranchen er de nye banebrydende produkter ligeså ofte gimmicks der er totalt overflødige og/eller prøver at genopfinde den dybe tallerken. Derfor vidste jeg heller ikke helt hvad jeg skulle føle omkring den nye hårskrub fra Kérastases nye hjemmeplejeserie Chronologiste. Heldigvis fik jeg en med hjem fra eventet jeg var til og efter en måneds brug er jeg klar til at dele mine erfaringer med jer.

Gal eller genial?
Revitalizing Exfoliating Care er en klar gel-shampoo der bruger mikropartikler fra abrikoskerner som det exfolierende element. Kernerne opløses undervejs så du ikke ender med en hovedbund fuld af grums (hvilket var min største bekymring under testningen). Desuden er der tilføjet lidt guldglimmer for hyggens skyld – fuldkommen overflødigt, men jeg elsker det.

Det er faktisk ikke første gang jeg har hørt om hårscrubs, men må ærligt indrømme at jeg altid har forholdt mig skeptisk. Selvom konceptet er præcis det samme som i hudplejen, hvor der exfolieres for at rengøre, pleje og revitalisere, følte jeg det var lidt gimmick-agtigt. Som om det bare er en måde at presse endnu et “uundværligt” produkt ind i vores rutiner på. Jeg har personligt aldrig følt behovet for at rengøre eller skrubbe hovedbunden mere end hvad jeg kan klare med min shampoo, men det skulle selvfølgelig komme an på en prøve.

kerastase_revitalizing_exfoliating_care

Farvel til tør hovedbund
Efter håret var gjort vådt delte jeg det op i sektioner, så det var nemt at få produktet fordelt jævnt, og gik i gang med at massere. Kérastase skriver man bør arbejde med skrubben i fem minutter og selvom det ikke lyder af meget, var det længe nok til at jeg blev doven og skippede det sidste minuts tid (eller var det to). Produktet skummer op som en shampoo og det føles derfor meget lig en almindelig hårvask, bare med ekstra fokus på at få masseret hovedbunden.

Allerede efter første gang jeg brugte den, kunne jeg mærke hvor ren og behageligt min hovedbund føltes. Som om den før var tilstoppet og havde svært ved at få luft, præcis ligesom mit ansigt kan få det når der er gået for længe siden scrubben sidst har været fremme. Jeg har altid lidt af tør hovedbund som i perioder er både skællende og kløende, men det eneste som har haft bare en lille effekt har været at vaske håret sjældnere – det var indtil jeg startede på hårscrubben. Revitalizing Exfoliating Care har været brugt én gang om ugen i fem uger og min hovedbund har aldrig haft det bedre. Min hovedbund holdte op med at klø allerede efter første gang og skællene stoppede efter 2-3 gange.

Vask, kur og parfume olie
Udover min nye bedste ven byder Chronologiste serien også på en shampoo (Revitalizing Shampoo), en kur (The Créme) og en parfume olie (Fragrant Oil). Shampooen valgte jeg hurtigt at springe over, da jeg synes mit hår blev alt for tørt af både at vaske med scrub og denne. Kuren har jeg brugt hver gang, men jeg savner min Masqueintense da den passer bedre til mit meget tørre hår. Dog tror jeg alligevel den har lidt af æren for at min tørre hovedbund er et overstået kapitel, eftersom den både bruges i hovedbund og hårspidser.

Fragrant oil er i min optik et ren og skær luksusprodukt. Den giver en flot glans, men der findes helt sikkert olier med større effekt på tørt hår. Når det så er sagt gør den det den skal helt fantastisk, for den dufter virkelig skønt. Jeg havde haft håret sat op i et par dage hvor det ikke blev vasket og da jeg på tredje dagen slog håret ud duftede det stadig helt rent og lækkert.

Sidste tanker
Alle fire produkter har været en fornøjelse at bruge, både for håret, hovedbunden og næsen. Der er dog ingen tvivl om at det er Revitalizing Exfoliating Care som er stjernen i Chronologiste-serien. Hårscrubben har virkelig hjulpet mig og jeg ville uden at blinke genkøbe den, også selvom den ikke er helt billig. Resten af seriens produkter vil jeg nok mere stemple ‘nice to have’ end ‘need to have’ – selvom Fragrant Oil ligger lige på kanten.

Revitalizing Exfoliating Care koster 260 kroner, Revitalizing Shampoo koster 230 kroner, The Créme koster 340 kroner og Fragrant Oil koster 330 kroner. Du kan findes en salon med Kérastase produkterne lige her, hvor du også kan få Chronologiste som en in-salon spa oplevelse.

Produkterne er sendt til test