10 skønhedstendenser jeg IKKE magter

Her får du 10 skønhedstendenser for 2015 jeg ikke har i sinde at hoppe med på:

1. Pixel hår
Nu er vi færdige med ombre hår og går i stedet over til at farve det så du ligner noget fra et gammelt Atari spil. Pixel hår kaldes det. Det ser da meget sjovt ud, men har endnu ikke set en eneste version hvor jeg ikke tænkte hun ville se bedre ud uden de skæve linier i røde, orange, lilla og blå nuancer. Så hellere lade ombre’en leve lidt endnu.

naturlige_negle

2. Mælkehvid neglelak
Det er ikke fordi jeg har noget imod de semitransparente neglelakker i rosa og offwhite, men det bliver kedeligt i længden. Jeg elsker at kunne tilføre min hverdag noget glamour ved at smide en lækker lak på og den følelse opnår jeg bedre med en frisk farve (i hvert fald her i sommerhalvåret) end med de ‘så neutralt at det nærmest ikke er der’-farver. Livet er for kort til kedelig neglelak.

overtegnede_laeber

3. Kylie Jenners læber
Instagram drukner i billeder af smukke kvinder der har valgt at gøre Kylie Jenner kunsten efter og overtegne deres læber. Der ser hæsligt ud og jeg forstår ikke fidusen. Hvis du er utilfreds med størrelsen af dine læber så er dette da lige præcis “løsningen” som gør problemet endnu tydeligere, for vi andre kan godt se hvor læberne i virkeligheden stopper.

fullips

4. Fullips
For dem der vil tage læbe-manien et skridt videre, er der Fullips. En lille rød plastikdut (findes i flere forskellige former) du sætter på læberne og suger i, hvilket resulterer i du ligner en der lige har fået en knytnæve på munden. Udover at det ser unaturligt ud så er det heller ikke helt ufarligt. Selvom trenden er ny er der allerede kommet flere tilfælde frem hvor personer som har brugt Fullips er kommet tilskade med sprængte blodkar og blå mærker.

twiggy_vipper

5. Edderkoppe-vipper
Nu skal vi alle sammen ligne Twiggy og have lange, sammenklistrede dukkeøjenvipper. Jeg vælger dog at takke pænt nej og fortsætter med at bruge de mascara’er som skiller vipperne pænt ad, for edderkoppe-vipper minder mig lidt for meget om dengang jeg var ung og ikke særlig ferm med makeuppen. Det var ikke unormalt at give 4-5-6 lag mascara for at opnå det helt rigtige ‘hvordan kan hun dog holde øjenene åbne med al den makeup’-look – tving mig ikke til at genopleve det.

kokosolie

6. Kokosolie
Egentlig er jeg fan af kokosolie, men på det seneste har den irriteret mig. Ikke olien i sig selv for den gør det den skal, men mere folks tilbedelse af den. Kokosolie bliver omtalt som var den Nutella der kan bruges til alt, men det er jeg langt fra enig i. Kokosolie kan bruges til mange fornuftige ting, men ved du hvad der også er fornuftigt? At bruge den med måde.

flash_tatoveringer

7. Flash Tattoos
Første gang jeg så dem var det på nogle neglelakfotos, hvor de var sat på som en slags fingerringe – pænt, moderat og diskret. Da så de blev populære klistrede alle sig til med de kunstige gyldne tatoveringer, både på hænder, arme, hals, ansigt, ben og fødder. Nu synes jeg mest af alt det ligner tribal-tatoveringens glimmer-glade kusine og det tror jeg ikke verden har brug for.

contouring

8. Contouring
Det er ikke det at bruge contouring jeg har et problem med, det er måden hvorpå det overforbruges jeg synes er træls. Før det første kan du ikke bruge samme contour-opskrift til alle ansigter, da meningen netop er at fremhæve det enkelte ansigts fortrin og/eller ændre på fejl og mangler. For det andet er det en teknik som gør sig bedst på fotos. Du kan sagtens fremhæve lidt kindben og deslige, men at fyre op for et fuldt contour-look for at tage på arbejde eller i Netto er lige i overkanten. Husk: Vi er ikke Kim K (selvom vi godt gad være det).

nude_face_look

9. Nude face
Jeg vil nu også frabede mig at ende i den anden trend-grøft med nude face tendensen, også kaldet ‘brug lang tid og utallige produkter på at ligne én der lige er stået ud af sengen’. Hvis jeg skal bruge så meget krudt på et look, skal det sørme også kunne ses. Hvis jeg er i humør til et nøgent ansigt er det mit ægte nøgne ansigt i får.

buskede_bryn

10. Power brows
Øjenbrynene skal være store, vilde og buskede, i hvert fald hvis du skal følge brynmoden for 2015. Problemet med dette er bare at det langt fra er alle som overhovedet kan få den type bryn og endnu færre ser rent faktisk godt ud med dem. De bryn som klæder dig bedst er sjovt nok oftest dem du er udstyret med fra naturens side – måske med en smule hjælp fra en pincet eller brynfarve.

Er du på eller springer du over?

Billederne er lånt her, her, her, her, her, her, her og her

 1. lovisen

  Jeg er så enig, i hvert fald i lang det meste… Den der dims til læberne, er jo direkte meget langt ude….
  Og de klumpede vipper forstår jeg slet heller ikke. Man ligner jo en der ikke har gidet og rense af de sidste mange aftener….

  Svar
 2. Annette Aarre Dalsgaard

  Ha Ha Ha Ha hvor er vi bare ENIGE!!!!!

  Svar
 3. Mette

  Jeg ælsker bare at bruge kokosolie i mine dadelkugler – dét er the shit! Og det der contouring der. Hah. Har grint meget af failed attempts på nettet, da det virker som om, at der er flere fails end successer. Lad da vær

  Svar
 4. Mie

  Ha ha et sjovt indlæg – jeg håber med på 2 af dem tror jeg, neglelakken (som jo sagtens kan varieres med en pang fra tid til anden) og så brynene. Det er en befrielse for første gang i hele mit liv endelig, og med stolthed endda, at kunne favne mine, fra naturens side, meget mørke og kraftige øjenbryn. Den trend håber jeg vil vare ved for altid :)

  Svar
  • EvaK

   Det er så også lige præcis de to jeg sagtens kan gå med til. Den med brynene er i virkeligheden mest fordi jeg gerne så vi helt afskaffede bryn-mode. Jeg synes du skal bære dine kraftige bryn med stolthed – altid og hele tiden :)

   Svar
 5. Annette

  Hahaaaa, spot on!

  Svar