4 veje til lange og smukke vipper (og hvad der IKKE virker)

Alle kvinder ønsker lange og fyldige vipper. Det er dog langt fra os alle som er udstyret med dem fra naturens side og derfor må vi “snyde” lidt. Men hvilken måde er egentlig den bedste? Jeg har prøvet fire forskellige metoder til at få lange vipper, som jeg nu vil guide dig i gennem med fordele og ulemper, så du nemt kan finde frem til den bedste løsning for dig.

Extensions
Vippe extensions er blevet meget populært over de seneste par år og det med god grund, for i løbet af 2-3 timer kan du gå fra øv-vipper til wow-vipper. Personligt har jeg et ambivalent forhold til extensions, fordi jeg er sådan en type som gerne vil have frihed til at gnide sig selv i øjnene, tørre ansigtet uhæmmet efter badet og bruge lige de produkter ved øjnene jeg ønsker, men det er ikke foreneligt med extensions.

Fordele:

 • du får øjeblikkeligt resultat
 • du bestemmer selv hvor lange/volumiøse/tætte vipperne skal være
 • du behøver kun tænke på dine vipper hver 2.-4. uge, når de skal fyldes op

Ulemper:

 • det er dyrt at holde
 • behandlingen tager lang tid
 • du kan ikke bruge oliebaserede produkter tæt ved øjnene
 • de kan irritere øjet når de begynder at vokse ud
 • du skal være opmærksom på dem, for ikke at ødelægge dem

Serum
Vippeforlængende serum har jeg brugt on/off i nogle år efterhånden – nogle virker og andre gør ikke. Når de virker er de Guds gave til den kortvippede kvinde, da du i løbet af nogle uger har vipper som kan gøre selv en Disney-prinsesse misundelig. Det serum jeg har haft bedst erfaring med er M2 Lash fra M2 Beauté. Der findes andre (og af og til billigere) alternativer som for eksempel NeuLash, GOSH Growth Serum eller RevitaLash, men ingen har været ligeså gode som M2 Lash.

Fordele:

 • det er 100% dine egne vipper
 • du kan behandle vipperne som du vil
 • de bliver meget lange og fyldige, men ser stadig naturlige ud
 • det er nemt og hurtigt at påføre

Ulemper:

 • produktet ligger i den dyre ende
 • der kan gå et par måneder før vipperne er lange
 • du skal huske at påføre serummet hver aften

Kunstige vipper
Det med at bruge falske vipper til hverdag har jeg aldrig dyrket, men så mødte jeg Eylure. De laver en masse vilde vipper, men også mange som kun giver lidt ekstra fylde eller længde, hvilket er helt perfekt til hverdagsbrug. Desuden er de meget nemme at påføre – nogle er endda limet på forhånd så de bare skal klaskes på – og de er bløde, hvorfor de føles behaglige og lette på øjet.

Fordele:

 • du får et øjeblikkeligt resultat
 • kan skiftes ud efter humør og look
 • det er billigt
 • du kan have “naturlige” dage

Ulemper:

 • det tager nogle forsøg at lære
 • der er en risiko for de ikke holder distancen på lange dage
 • du skal sætte ekstra tid af i din makeuprutine

Fibermascara
Dette var min løsning inden vippeserum og faktisk bruger jeg det stadig ind i mellem for at få lidt ekstra længde på, hvis jeg vil skrue lidt op for dramatikken. Fibrene kan lægges på ad flere omgange alt efter hvor lange vipper du ønsker, men det skal gøres med lidt finesse så du ikke ender med edderkoppeben. Det giver ikke samme lette og naturlige look som for eksempel extensions eller vippeserum, men en god mulighed for dig som ikke vil bruge for mange penge eller tid på dine vipper.

Fordele:

 • det er hurtigt lagt på
 • det er nemt
 • koster det samme som en almindelige highend mascara
 • du kan vælge det til og fra, fra dag til dag
 • fjernes ligeså let som almindelig mascara

Ulemper:

 • der er grænser for hvor lange vipperne kan blive
 • det kan se klumpet ud, hvis du putter for meget på
 • det skal gøres dagligt

Hvad virker ikke?
Hvis du kigger lidt rundt på nettet, findes der masser af billige gør-det-selv tricks til at få længere vipper, som for eksempel at smøre hvidløg, amerikansk olie eller vaseline på dem. Dette har dog ingen effekt på væksten af vipperne og kan i nogle tilfælde være mere skadeligt end gavnligt, så det er absolut ikke noget jeg vil anbefale dig at prøve af. I visse tilfælde kan du pleje vipperne med forskellige olier (kokos, mandel o.s.v) så de ikke bliver slidte og knækker, men de forlænger ikke vækstfasen ligesom et serum gør og det vil derfor være meget begrænset hvor meget ekstra længde du kan få.

Tip: Permanent vippebuk, eller Lash Lift som det kaldes nogle steder, er en genial opfindelse til dig som ønsker smukke vipper. Det er en form for mini-permanent af vipperne som giver dem en smuk og blød bue, så du kan vinke farvel til din vippebukker. Bukket falder gradvist, men holder cirka otte uger.