Vejen til en pæn og ensartet hud

Ét af de problemer jeg oftest bliver spurgt til råds om, er hyperpigmentering. Derfor har dette indlæg været på to-do listen et stykke tid. Lav en kop the, læn dig godt tilbage og lad mig fortælle dig om hvordan jeg selv gik fra en meget ujævn hud som krævede uanede mængder concealer og foundation, til en ensartet hud jeg stolt viser frem uden en eneste dråbe makeup.

Hvad og hvorfor?
Hyperpigmentering er en overproduktion af melanin – stoffet som giver din hud farve og hjælper med at beskytte huden mod solens skadelige stråler. En overproduktion af melanin kan skyldes:

 • solskader
 • gener
 • ar
 • akne
 • hormoner
 • kost
 • medicin

Der kan være én eller flere grunde til at du døjer med hyperpigmentering og det er vigtigt du prøver at finde frem til hvorfor en overproduktion er sat i gang, for du kan aldrig komme problemet til livs, hvis den f. eks. er forårsaget af solskader og du fortsat dyrker sol.

Mit forløb
For nogle år tilbage afprøvede jeg forskellige produkter og behandlinger, for at komme af med min meget ujævne hudtone og resultatet blev godt. Rigtigt godt, endda. Der er stadig lidt forskel i hudtonen nogle få steder, men det er nu en jævn overgang og er kun synlig for mig selv.

Kickstartere
Til at starte med fik jeg behandlingen New Face In 7 Days i Complete Me. Behandlingen er en videreudvikling af Schrammek-peelingen og er noget du skal planlægge. Der er nemlig ingen brug af hverken hudplejeprodukter, makeup eller vand i seks dage og du ser ikke køn ud imens det står på. Til gengæld er det den mest effektive behandling jeg har prøvet og efter bare én omgang var min hud synligt pænere.

Du kan læse om hele oplevelsen her.

En anden mulighed kan være at få professionelle frugtsyrebehandlinger et par gange om ugen i 3-4 uger. Det går langsommere med resultaterne, men et godt alternativ, hvis ikke du vil give makeup og hudplejeprodukter en uges pause.

Er du mere til hjemmebehandlinger har BioEffect lavet 30 Day Treatment. Dette serum er tre gange så aktivt som det originale EGF serum, hvilket også er årsagen til du kun må bruge det hver 3. måned. Jeg vil anbefale dig at læse min anmeldelse af kuren, som jeg har kåret til det mest potente hudplejeprodukt jeg har prøvet.

Hjemmebehandling
På trods af de effektive kurforløb, er det essentielt for et godt resultat, at du er flittig derhjemme. Udover mine almindelige hudplejeprodukter har jeg tilføjet to ting – en needle roller (“nålerulle”) og et frugtsyre-serum. Nålerullen bruges til at prikke bittesmå huller i huden for at “provokere” den, til at regenerere sig selv og optage mine produkter op til 10.000 gange mere effektivt.

Jeg bruger rullen et par gange om ugen og tager EGF serum fra BioEffect på bagefter, da det bl. a. stimulerer cellefornyelsen.

De dage, hvor jeg ikke bruger nålerullen, putter jeg Chrono-Reverser Gel fra Comfort Zone – et frugtsyre-serum – under EGF serummet og den rutine har været guld værd, da de to produkter (på tværs af to mærker) komplimenterer hinanden og øger effekten.

Vedligehold og forebyg
Der findes et utal af produkter mod pigmentering, men kig særligt efter hudplejeprodukter med frugtsyre, vitamin A eller vitamin C, da disse ingredienser er meget effektive når det drejer sig om at skabe en ensartet hud.

Til sidst vil jeg lige understrege, hvor vigtigt det er med solbeskyttelse. Både fordi de ingredienser som virker mod hyperpigmentering også kan gøre huden mere følsom og fordi solen trigger produktionen af melanin. Personligt er jeg ret hysterisk med solbeskyttelse. Om sommeren bruger jeg faktor 50 og om vinteren faktor 25-30 og opholder mig så vidt muligt i skyggen. Det kan være svært, for vi vil jo gerne nyde solen når den endelig besøger vort lille land, men det er et nødvendigt onde i kampen for en mere ensartet hud.

 1. carina

  Jeg prøver lige at visualisere dine badeværelseshylder……du må jo have enorme mængder udstyr, haha :-)
  Jeg har nu fået Bioeffect EGF (den alm, ikke kuren) i hus, og overvejer både frugtsyre og rullen, da alle skriver så godt om det (altså ikke det hele på én gang – i hvert fald ikke for min “utrænede hud”). Kan du anbefale en bestemt rulle? Og kører du frugtsyre jævnligt over hele vintersæsonen eller kun som et “kurforløb”?

  Og et lille ønske til et indlæg: kan man stille noget op over for øjenlåg, der begynder at hænge (andet end en tur under kniven?); creme, øvelser, massage?Det er mest som forebyggende tiltag.
  Tak for en skøn blog!

  Svar
  • EvaK

   Hej Carina
   Tjoo, jeg har nok mere liggende end den gennemsnitlige kvinde ;)

   I forhold til valg af rulle, hvordan man bedst bruger den osv, synes jeg du skal hænge på lidt endnu. Arbejder på at lave en komplet guide til micro-needling, men der går nok lige en uge eller to før jeg er færdig :)
   Det svinger lidt, hvordan jeg bruger frugtsyren. Normalt kører jeg Chrono-Reverser tre uger ad gangen med tre ugers pause i mellem fra efterår til forår, men i sjældne tilfælde kan jeg godt finde på at tage et par måneder uden pause.

   Ønsket er hermed skrevet ned og gemt ;)

   Det var så lidt og tak fordi du læser med :)

   Svar