6 uundværlige tips til rensning af huden

Jeg ved jeg taler om det ofte, men det er vigtigt, at rense sin hud – hver dag. Men det er ikke helt ligegyldigt hvordan du gør det eller hvordan du bruger dit produkt og derfor får du her, seks tips der bringer din aftenafrensning til nye højder.

Fjern makeuppen først
Det er meget få renseprodukter der effektivt fjerner makeup og renser huden på én gang. Derfor skal du enten dobbelt-rense (to gange med samme produkt) eller starte med at fjerne makeuppen – med f. eks. en olie eller micellar water – og så rense med dit hudtypebestemte produkt bagefter. Du vil ikke opnå den sunde hud, hvis kun makeuppen renses af. så det er bestemt den “ekstra” tur værd.

Brug en Clarisonic
Jeg elsker min Clarisonic, den har gjort underværker for min hud. Det er tydeligt at mærke huden bliver renset bedre og dybere, når børsten har været i spil. Det bedste ved rensebørsten er, at den kan bruges sammen med hvilket som helst renseprodukt og af alle hudtyper – det er bare et spørgsmål om at vælge det rette håndtag og børste (se den komplette guide til Clarisonic lige her).

Spar på produktet
Din hud bliver ikke mere ren af, at bruge mere produkt. At frådse med rensen vil faktisk gøre mere skade end gavn, især når der bruges rensegels og -skum. Som udgangspunkt kan du bruge disse målinger:

  • Renseolier og -balmer = 1-2 peanuts
  • Gels = 1 hasselnød
  • Rensecreme, -lotion og -mælk = 1 hindbær
  • Renseskum = 1 valnød

Vær grundig
At bruge tre sekunder på, at køre produktet rundt i ansigtet, er ikke nok. Følg altid vejledningen på produktet og gør dig umage med at massere rensen ind i huden. Husk også, at komme helt ud til hårgrænsen, ørene og ned til brystet. Afrensningen er det vigtigste punkt i din hudpleje, så lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Giv en god skyller
Renseprodukter er ikke lavet til at blive siddende på huden og derfor er det vigtigt du får skyllet det hele grundigt af. Du kan risikere at udtørre huden, skabe irritation eller føles fedtet, hvis ikke renseproduktet er fjernet helt. Føler du ikke jobbet kan klares udelukkende ved brug af hænderne, kan du benytte en vaskeklud – bare du ikke skrubber med den, hvis du har brugt en Clarisonic lige inden – eller vatrondeller.

Skift rensen ud
Alle bør have minimum to forskellige renseprodukter, en til sommer og en til vinter. I de kolde måneder bør renseproduktet være plejende, så brug primært rensebalmer, -olier og -cremer. Grunden til dette er, at huden ikke må frarøves sin naturlige beskyttelse og udtørres, da den vil blive mindre modstandsdygtig i det hårde klima. Når det er varmere, er luftfugtigheden er højere og klimaet mildere ved huden og du kan med fordel skifte over til noget lettere – f.eks. en skum, gel eller lotion.

Et par ekstra tips
Er du i tvivl om hvilket renseprodukt du bør bruge, kan du se 12 favoritter lige her – delt op efter hudtyper og -tilstande, så det er nemt og overskueligt. Mangler du inspiration til din aftenafrensning kan du læse dette indlæg, hvor jeg har skrevet fremgangsmåden på 3 forskellige afrensningsritualer.