Banila CO. Clean It Zero: Et produkt der ikke fortjener sin hype

Der bliver solgt en Clean It Zero fra Sydkoreanske Banila Co. hvert 5. sekund, hvilket gør den til ét af de bedst sælgende renseprodukter. Derudover har alle de anmeldelser af rensebalmen, jeg har set på Youtube og læst på blogs været (meget!) positive. Faktisk tror jeg, at jeg med sikkerhed kan sige dette er ét af de mest hypede produkter indenfor K-beauty. Derfor blev jeg selvfølgelig også nødt til at prøve den. Indrømmet. forventningerne var høje, men jeg blev rigtig skuffet over Clean It Zero.

Førstehåndsindtrykket
Selve designet er jeg vild med. Det er rent, enkelt og solidt (hvilket jeg ved fordi jeg tabte krukken på badeværelsesgulvet). Når du tager låget af krukken er der et ekstra plastik cover, som har en lille holder til den medfølgende spartel. En lille detalje jeg finder vældig praktisk, da det holder spartlen ren — hvilket er nødvendigt for ikke at forurene produktet.
Produktet har en sorbet-agtig konsistens og en sart rosa farve. Duften er mild og blomstret, og en lækker ekstra sanseoplevelse.

clean_it_zero_2

Kedelige ingredienser
Når jeg ser på hvad Clean It Zero indeholder, er jeg ikke just imponeret. Produktet består hovedsageligt af mineralsk olie (vaseline) og emulgatorer, altså ingredienser der ikke har nogen effekt som sådan. Desuden er jeg ikke fan af mineralsk olie, da det ikke kan optages af huden og der derfor er risiko for tilstopninger. Udover disse kedelige ingredienser, finder du også hindbær, papaya og ginseng. Nederst på listen er der lidt pigment (deraf den rosa farve produktet har), samt konservering. Udfra ingredienserne, har jeg meget svært ved at se hvorfor produktet er så populært.

Effektiv rens
Jeg fandt hurtigt ud af, at Clean It Zero er meget drøj i brug og det kræver ikke mere end hvad der svarer til en hasselnød for at fjerne al makeup. Clean It Zero er nok én af de mest effektive produkter jeg har prøvet, når det drejer sig om at fjerne makeup. Den fjerner al makeup, endda uden du behøver være hårdhændet. Makeuppen smelter af huden. Selv de hardcore vandfaste produkter kan ikke klare sig mod Clean It Zero og jeg har testet den med mange forskellige af slagsen.

clean_it_zero_3

clean_it_zero_4

Genstridig afrensning
Lige indtil jeg skulle rense Clean It Zero af, troede jeg denne anmeldelse ville blive positiv. Det bliver den dog ikke, for produktet ville simpelthen ikke blande sig med vandet og viste sig at være umulig at fjerne. Min hud var fanget under en fedtet og slimet hinde og lige meget hvor mange gange jeg prøvede at blande den op med vand, hang produktet ved. Clean It Zero gav min hud klaustrofobi og det var en forfærdelig følelse. Jeg måtte vaske mit ansigt to gange med min skumrens, førend min hud føltes nogenlunde fri for produktet.

Nej tak
Clean It Zero fjerner makeup effektivt. Meget effektivt endda. Desværre er det ikke nok til at få en positiv anmeldelse fra mig. Produktet gør absolut intet godt for min hud. Faktisk kan jeg se at min hud har været mere tilbøjelig til at få små urenheder og er blevet mere fugttør — fordi jeg er nødt til at bruge skumrens i en større mængde, for at fjerne rensebalmen.
Jeg forstår ganske enkelt ikke hypen. Jeg føler dette er et tilfælde af ‘nu har en eller anden superstar Youtuber sagt det her er en fantastisk produkt og så synes alle andre det samme’, for jeg mener på ingen måde Clean It Zero har fortjent hypen. Så jeg må desværre være uenig med resten af internettet og sige det bliver et nej tak herfra. Clean It Zero ryger direkte i skraldespanden.

Banila Co. Clean It Zero koster cirka 110 kroner (100 ml) og kan findes på eBay

 1. Elise lauridsen

  Øv må man da nok lige sige.
  Desværre føler jeg tit at ting kan blive betegnet som fantastiske bare fordi en siger det først. Resten forholder sig herefter ikke kritisk og hopper bare med. Specielt ved dem der mener de skal spøtte 1000 indlæg ud om året – så skøn anmeldelse og et produkt der i hvert fald ikke bliver prøvet. :)

  Svar
  • EvaK

   Ja, den var temmelig øv.
   Synes også det er ærligt, at man lader sig “inspirere” af andres meninger når produkter skal anmeldes. Det er utroligt så meget hype et produkt kan opnå, uden egentlig at have fortjent det.

   Svar
 2. Heidi Winther

  Dejligt med en god og ærlig anmeldelse. Jeg elsker rensebalms, men kan se at jeg ikke behøver at prøve denne her. Jeg har prøvet en fra Pixi beauty, som heller ikke er til at rense af huden igen. Det er så ubehageligt!

  Svar
  • EvaK

   Nej, spring du bare denne over ;) Forstår ikke hvorfor de laver dem og forstår endnu mindre hvorfor folk gider bruge dem…

   Svar
 3. Lone H

  Tak for din ærlighed. Skønt at du ikke hopper med på vognen og priser produkter der ikke fortjener det.

  Svar
  • EvaK

   Der er jo ikke meget man kan bruge en uærlig anmeldelse til, så dem laver jeg ikke ;)

   Svar
 4. Måndens ønsker // August 2016 - EvaK.dk

  […] er mit yndlingsrenseprodukt og derfor prøver jeg gerne nye af med jævne mellemrum. Efter mit kæmpe fail med Clean It Zero, tænker jeg at denne exfolierende balm fra Oskia kunne vende mit (u)held — den lyder i hvert […]

  Svar