7 Skin Method – ny, nem og billig koreansk hudplejetrend

De fleste hudplejetrends fra Korea kræver mange produkter og research, men nu er der dukket én op, som taler til den dovne pige i mig. Denne metode kræver kun et enkelt produkt og langt mindre tid end 10 trins metoden. Faktisk er det eneste de to metoder har tilfælles, at de kan bruges af alle – uanset hudtype.

Hvad er 7 Skin metoden?
Grunden til det hedder 7 skin metoden er, at på koreansk kaldes toner for skin. På dansk vil det derfor hedde 7 toner metoden. 7 Skin metoden går kort sagt ud på, at påføre syv lag toner (eller kombineret toner og essens) efter hinanden. Ideen bag er, at din hud lettere kan absorbere tyndtflydende produkter, så du vil få mere ud af produktet eftersom det trænger ind i stedet for at fordampe fra hudoverfladen. Langt de fleste af os går rundt med dehydreret hud (ja, også dig med fedtet hud) og dette skulle eftersigende hjælpe til at give huden et kæmpe fugtboost, men uden at fedte det mindste. Derfor er 7 Skin metoden ideel til folk med kombineret og/eller fedtet hud, og steder hvor luftfugtigheden er høj.

Hvordan gør man?
Dette er en trend, hvor der er plads til at justere efter eget temperament. Nogle bruger metoden dagligt, andre et par gange ugentligt og andre igen, gør det i kortere perioder som en slags kurforløb. Du kan også selv vælge om du vil bruge den samme toner syv gange eller kombinere flere forskellige. Det er dog en god ide at styre udenom tonere/essenser med syre (AHA, BHA o.s.v.) eller alkohol, da det hurtigt vil blive en hård omgang, men ellers er der ingen “regler”. Jeg kan også se mange nøjes med 3-5 lag toner, så du tilpasser blot 7 Skin metoden som du ønsker.
Det første lag toner påføres med vatrondeller og de resterende (2-6) lag med hænderne. Du skal ikke hælde mere produkt i hænderne end hvad der svarer til en to-krone, da du hurtigt vil opleve at huden ikke kan nå at absorbere det inden næste lag. Efter hvert lag venter du 2-3 minutter inden det næste.

Virker det?
Indtil videre har jeg kun læst positivt om 7 Skin metoden og min umiddelbare tanke er, at det er en perfekt sommerutine. Der skal alligevel solcreme på, så hvorfor ikke spare på dagcremen og undgå følelsen af en indespærret hud. Folk skriver huden bliver pumpet med fugt, får glød som aldrig før og bliver mere spændstig – alt sammen noget jeg ikke siger nej tak til. Jeg glæder mig til at prøve 7 Skin metoden på eget ansigt og det munder garanteret ud i en ny omgang ‘Eva tester*. Jeg skal bare lige finde ud af hvilken toner jeg vil bruge til formålet.

Smid endelig en kommentar, hvis du har prøvet metoden eller overvejet det.

 1. Eva b

  Eva, jeg er altså så glad for dine mange blogs om K-beauty. Kender ikke andre i blogland der skriver så fyldstgørende om K- beauty.
  Ovenstående har jeg fiflet med selv, kan jeg se. At give et par extra omgange mist ligger lige for, når man mister. Men 7 har jeg nu aldrig prøvet, det skal jeg prøve i aften.
  Hvad kommer du ovenpå bagefter? Ikke noget eller din alm creme? Hvis ikke det er meningen at man topper m creme- kan man så godt gøre det alligevel?

  Svar
  • EvaK

   Jeg tror faktisk ikke en mist er det bedste at bruge til 7 skin metoden, da du helst skal presse produktet ind i huden – men giv det et forsøg og lade mig høre hvordan det går :)
   Det er umiddelbart ikke meningen man skal putte noget på huden efter de syv lag, da fidusen er, at du springer over de “fede” produkter og nøjes med fugt. Men som jeg også skriver, er der plads til rettelser efter smag og behag. Hvis du føler behov for at tage en creme på bagefter, synes jeg da bare du skal kaste dig ud i det :)

   Svar
   • Eva b

    Det er da fordi jeg tænker at toner er det samme som mist – det er det selvf ikke! Men jeg har en ezzence fra Skin watchers “ceramizing ezzence”, den må være velegnet. Jeg blev også bare plørevåd af mist x 7. Hvor dum kan man være…

    Svar
    • EvaK

     Faktisk tror jeg godt du kan finde mists som kan bruges til metoden, men så vil jeg anbefale at spraye produktet i hænderne og presse det ind i huden bagefter. Vil nok selv bruge en kombineret toner/essens, da der ofte er lidt mere gods i dem ;)

     Svar
 2. Lone H

  Hmm det lyder da spændende og må afprøves ved dog ikke om det bliver hver aften og vil virkelig gerne høre mere om det virker. Kan jo ikke lade være med at tænke om det er opfundet af en producent for at sælge mere😉

  Svar
  • EvaK

   Alle trends kommer jo et eller andet sted fra, men jeg tror næppe dette er et sælgertrick. Man behøver jo kun bruge ét produkt (udover sin rens), så det er i hvert fald ikke mersalg den person prøver at opnå ;)

   Svar
   • Lone H

    Ahhh nu er jeg med. Det er samme produkt 7 gange…. troede det var 3-4 forskellige som kunne hver deres.

    Svar
 3. Eva

  Hallo fru blogger….? Skal man afslutte de syv mist-omgange med cremer, eller er det rigeligt m misteriet? Hvad gør du?

  Svar
  • EvaK

   Jeg har tænkt mig at nøjes med de syv lag, når jeg går i gang med det :)

   Svar