5 yndlingsingredienser i hudpleje

Vi får ofte tudet ørene fulde af diverse nye of “revolutionerende” hudplejeingredienser og det kan blive en smule forvirrende. Derfor tænkte jeg det ville være passende at dele 5 af mine yndlingsingredienser i hudpleje. Bare for at fremhæve nogle ægte stjernespillere.

Mit udgangspunkt er en kombineret hud. Men den har også tendens til blive dehydreret, få udbrud og hyperpigmentering. Plus jeg gerne vil holde tegn på aldring nede på et minimum.

Det er ikke de eneste ingredienser du finder på mine hylder, men disse fem er altid at finde – i en eller anden form.

Lactic Acid

Der findes mange forskellige slags frugtsyrer (læs den store eksfolieringsguide her), men lactic (som er mælkesyre) er min yndlings. Lactic acid arbejder nemlig meget på overfladen, hvilket gør den mere skånsom. Den fungerer også skønt med tør eller dehydreret hud.

Normalt bruger jeg enten et serum eller en maske med syren og kun en enkelt gang om ugen, især hvis det er med en højere koncentration – 10% eller derover.

Galactomyces

Ikke den mest kendte ingrediens her i vesten, men den er kæmpe i østen og det er der god grund til.
Galactomyces (som er fermenteret gærekstrakt) har en positiv effekt på både rødme, udbrud, begyndende tegn på aldring og en ujævn hudtone. Det er en imponerende pakkeløsning.

De fleste galactomyces produkter er essenser, så enten bytter jeg den ud med mit serum eller også tilføjer jeg den som et ekstra trin i min aftenrutine.

Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream // Sunday Riley LUNA Sleeping Oil // Then I Met You The Giving Essence // Manyo Factory Galactomy Niacin Essence // The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

Peptider

Peptider fungerer som byggeklodser for de kollagene og elastine fibre i huden. Disse fibre er essentielle, hvis du vil beholde en fyldig hud med masser af elasticitet (hvilket er det der holder dig rynke-fri).
De hjælper også med at opretholde fugtbalancen. Nogle af dem virker endda antiinflammatoriske, så de er også en super ingrediens til hud med tendens til udbrud.

Vitamin C

Et skud vitamin C om morgenen giver ikke kun din SPF et boost, det beskytter også mod forurening samt giver glød og en mere ensartet hudtone.
Vitamin C støtter også kollagendannelsen i huden, hvilket betyder din hud beholder sin fylde og spændstighed længere – ikke dårligt!

Allies of Skin 20% Vitamin C Brighten + Firm Serum // Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream // The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1% // REN Skin Care Glycol Lactic Radiance Renewal Mask // Youth to the People 15% Vitamin C Energy Serum

Retinol

Den sidste ingrediens du altid kan finde på min hylde er retinol, for det er min absolut favorit, når det drejer sig om hyperpigmentering og at holde udbrud nede.
Jeg bruger det normalt kun 1-2 gange om ugen, men hvis jeg aktivt prøver at mindske synligheden af mørke pletter eller et særlig træls udbrud, så skruer jeg op til hver anden dag. Bare for en stund.

Retinol er ikke den nemmeste ingrediens at arbejde med, men det behøver ikke at være besvæligt – især ikke hvis du følger disse fem råd til opstart på retinol.