Hvor blev makuppen af?

Har du læst med på bloggen længe, undrer du dig måske over hvor al makeuppen blev af.

Det er bestemt ikke fordi interessen er forsvundet, men min tilgang til makeup har ændret sig markant. Før havde jeg en stor lyst til konstant at prøve nye produkter, smugkigge på kommende lanceringer og eksperimentere med looks.

Sådan har jeg det slet ikke længere. Efter en håndfuld år i SEPHORA blev jeg fuldstændig mættet. Makeupmærkerne er gået fra omkring fire årlige kollektioner til jeg ved ikke hvor mange. Det er blevet uoverskueligt at følge med i og ærligt talt er der begyndt at være langt mellem snapsene.
Det virker som om de (fleste) mærker går mere op i at overgå hinanden, end at producere produkter forbrugerne faktisk vil elske at bruge.

Den nye makeupregel

Derfor har jeg lavet en regel der helt enkelt går ud på, at min makeup skal opfylde disse kriterier:

  • det skal være fra et mærke der har stabil kvalitet
  • jeg skal gide at putte penge i lommen på dem der står bag
  • der skal være en inklusiv farveskala
  • indpakningen skal være tiltalende

Begræsning af makeupsamlingen

Nu vi taler om loyalitet, er jeg også blevet mere bevist om at fortsætte med produkter jeg har været glad for. Hvis jeg finder en bronzer i den perfekte farve, der blender som en drøm, er der ingen grund til at købe en anden, når jeg løber tør. Jeg køber den samme igen.

Derudover køber jeg heller ikke f.eks. en ny, førend den gamle er ved at være brugt op. Eneste undtagelse er øjenskyggepaletter, for dem får jeg meget sjældent brugt op og jeg er trods alt stadig makeupnørd nok til at føle et behov for et vis antal farver at vælge imellem.

Én ting er at jeg i sidste ende bare gerne vil have makeup der fungerer for mig – uanset om det er en naturlig hverdagsmakeup eller et øjenskyggelook der er en drag queen værdigt. En anden ting er at jeg ikke længere vil bidrage til så meget spild.

For det er præcis hvad en kæmpe makeupsamling er. Spild!

Med mindre du er professionel makeupartist, kan ingen nå at bruge så meget makeup som jeg havde. Derfor har jeg doneret eller givet det væk jeg ikke fik brugt og er startet på en frisk. Kun med de produkter jeg ved jeg bruger.

Savner du makeuppen?

Lad mig endelig vide om du savner indlæggene om makeup, for selvom jeg ikke personligt “mangler” dem, så vil jeg meget gerne dele mere om det – hvis det vel at mærke er noget der er interesse for.

Skriv en kommentar

Om EvaK

Uddannet kosmetolog med mere end 15 års erfaring i skønhedsbranchen – i både behandlinger og som træner samt skribent. Min mission er, at hjælpe dig til en sundere hud gennem gode rutiner og mere viden om ingredienser og produkter. Vil du have flere tips og tricks, sneak peeks på kommende indlæg, samt eksklusive giveaways, så tilmeld dig mit Beautybrev her.