Gør din hud klar til efteråret

Sommeren er på hæld og snart er det tid til jakke, hue og vanter. Det betyder også at din hud (og hudplejerutine) skal gøres klar til efteråret.
I Danmark oplever vi både meget varme og meget kolde temperaturer, men luftfugtigheden svinger også en del og den har ligeledes en stor indflydelse på din huds behov.

Skift rensen ud

Hvis du de seneste måneder har brugt en skummende rens (eller gelrens), kan det være en god ide at bytte den ud med noget mere fugtgivende. Udtørrer dit renseprodukt huden, kan det være svært at få fugtbalancen stabiliseret igen og derfor er det vigtigt den passer til både din hud og klimaet du opholder dig i.

Du kan bruge en rensemælk, -lotion, -olie, -creme eller -balm. Det er helt op til dig. Det vigtigste er bare, at den plejer huden mens du renser og ikke ødelægger hudbarrieren – den er særligt vigtig at passe på over vinteren.

Hvis du double cleanser, kan du bruge en olie først og en rensecreme, -lotion eller -mælk efterfølgende. Du kan også bruge en renseolie eller -balm to gange i træk.

Skip den eksfolierende toner

Selvom jeg elsker eksfolierende tonere, er det ikke altid den bedste løsning i vinterperioden. De kan give en flot glød og en mere ensartet hud med mindre tekstur, men mange af dem har ikke meget fugt tilsat – de kan endda være en smule udtørrende.

Hvis din hud skal være klar til efteråret, bør dit fokus ligge på fugt.

Derfor anbefaler jeg at bruge en toner (eller face mist) med masser af fugt og overlade eksfolieringen til et produkt der bruges ugentligt – som f.eks. en maske, serum eller natmaske.
Hvis du bruger en face mist, kan du give et pift mellem hvert lag af din hudpleje for at give så meget fugt som muligt. Helt uden huden fedter eller føles tillukket.

Serum eller olie

Har du tør hud er en ansigtsolie et must, når efteråret står for døren. Den giver din hud ekstra næring, men virker også som en form for fysisk beskyttelse mod vind og vejr. Derfor er det en god ide at bruge ansigtsolie for de fleste hudtyper – med mindre du har en hudtilstand der ikke gavner af det (f.eks. rosacea eller akne).

Står du med en mere fedtet hud – der måske også er dehydreret – er et serum en bedre løsning. Personligt foretrækker jeg et med en mere cremet eller mælkeagtig tekstur, da disse giver mere fysisk beskyttelse end de sera der er vandige eller har en gel tekstur.

Ny dagcreme

Sidst, men ikke mindst, skal vi kigge på din dagcreme.

Hvor en let og luftig konsistens er helt perfekt om sommeren, er den ikke helt tilstrækkelig om vinteren. Ligesom du tager en varmere trøje på kroppen, er ansigtet også nødt til at få ekstra på.
Det kan godt være lidt ‘tricky’ at finde det helt rigtige match, for det er en fin linje mellem nok fugt samt beskyttelse og en ubehagelig fedtet følelse.

Jeg vil anbefale du prøver dig lidt frem. Bed om en lille prøve eller køb en rejsestørrelse inden du forpligter dig til en fuld størrelse til flere penge end du har lyst til at kyle ud af vinduet.

3 ting du skal huske!

  • solcreme er stadig et MUST, for de skadelige UV-stråler er ligeglade med det er efterår og vinter
  • lyt til din hud og gør jævnligt status over dens tilstand, så du hurtigt kan rette op hvis noget i din rutine ikke fungerer
  • de produkter der skiftes ud, behøver du ikke skille dig af med. De kan sagtens bruges i din aftenrutine indtil de er brugt op

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev for at få artikler og tips som dette – direkte i din mailboks.
Klik HER for at tilmelde dig GRATIS.